neděle 8. září 2013

Jak vytvořit menu jako mám já :-)

Tutoriál pro blogerky


Ahojky :-)

Tento článek jsem se rozhodla udělat pro ty, kteří začínají s blogem a potřebují pomoct co se týče hlavního menu, jí sama vím, že kdybych nenašla na netu šikovný návod, tak bych si s tím nevěděla rady :-)



Jestli chcete podobné menu, čtěte pozorně dal :-)


Takto vypadá moje stránka, mám tam 6 karet, ta šestá (Cestování a výlety) je "ustřižená" :-D
Jak můžete vidět mám nastaveno:
Zobrazit stránky jako: Karty v horní části. Tím předejdete, aby se vám nezobrazovali dole :-)




Když kliknete na nová stránka zobrazí se vám tyto 2 možnosti, já mám všechny karty vytvořené jako webové adresy, abych tam mohla přidávat příspěvky, prázdná stránka slouží jako jeden příspěvek, ale už tam nemůžete žádné příspěvky přidávat, můžete tak mít zhotovenou např. kartu O mě, kde se můžete představit a už tam nic jiného dávat nebudete :-)



Prázdnou stránku určitě zvládnete vytvořit sami, ale pomůžu vám s webovou adresou :-)
Webová adresa slouží k tomu, aby se vám jednotlivé příspěvky zařadili do karet a nebyly "na jedné hromadě" .
Důležité je, když píšete nový příspěvek, dát mu štítek, najdete ho vpravo na tomto obrázku, když na něj kliknete, můžete tam napsat slova, která vystihují tento příspěvek, např když jsem dávala příspěvek s mým pejskem, dala jsem tam štítky....Moje zájmy, Pes.  Pak i do dalších příspěvků, které chcete aby byly v této kartě, musíte napsat do štítků Moje zájmy.





Dále si musíte přidat aplikaci štítky...jdete do Rozvržení -> dejte Přidat gadget a vyberte štítky. Můžete ty štítky mít takto na straně nebo jako já dole na stránce, to záleží jak vám to vyhovuje. :-)



Já je mám takto dole:



Po kliknutí na štítek se vám zobrazí nahoře webová adresa, já když kliknu na Cestování, zobrazí se mi nahoře tento link:



Toto zkopírujete a vložíte do Webová adresa a dáte uložit



Do toho prvního chlívečku vložíte, jak chcete, aby se karta jmenovala. Já mám kartu Cestování a výlety...
Do druhého zkopírujete adresu...
Aby se vám karty zobrazila na blogu, musíte znovu do Rozvržení -> Přidat gadget a zvolit Stránky :-)



Můžete si to nechat takto na boku, ale pokud je chcete jako já nahoře, umístěte je sem :-)
Pak už jen dejte Uložit uspořádání... a je to :-)






Doufám, že vám tento návod pomohl a přeju vám mnoho úspěchů při blogování :-)



5 komentářů:

  1. Ahoj, já ta vůbec nemám kolonku, zobrazit v horní části ty stránky a ani tu "Nová stránka" a 2 kolonky když je rozklikneš nemám. Jen jednoduchou kolonku "Nová stránka". Pomůžeš mi prosím? :)
    http://lovesomuchthings.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, oni to teď nějak změnili a bohužel ani já teď nevím, jak na to :( Taky jsem si chtěla menu nějak upravit a vůbec mi to nejde :/ taky sháním lidi, kteří už na to přišli, ale zatím jsem nikoho nesehnala....moc ráda bych ti pomohla, ale asi se budeš muset poptat jinde :)

      Vymazat
  2. Ahoj, chtela bych se zeptat, jestli jsi nahodou uz neprisla jak na to menu...? Jsem z toho nestatna.. vzdycky uz mam pocit, ze jsem na to prisla a nic :( za jakoukoliv radu budu stastna. Dekuji a krasny vecer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, už jsem na to konečně přišla, řekla bych, že je to o něco jednodušší než před tím, pokud vydržíš do večera tak udělám nějaký článek a tam to vysvětlím ;)

      Vymazat
  3. Tak ja uz na to taky prisla.. Nevim jak, ale po hodine snazeni a nadavani se tam menu najednou zjevilo jako bozi zazrak :D dekuju za super navody a hezke stranky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :) Komentáře se objevují po schválení :)